REKLAMA
Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Výborné jelenie stehno s brusnicami
Ak dostanete chuť na divinu, pripravte si jelenie stehno s brusnicami podľa tohto receptu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
Suroviny
- 300 g jelenie stehno
- 30 g sterilizované brusnice
- 100 g Cibuľa
- hovädzí vývar
- mletá červená paprika
- mleté čierne korenie
- soľ
Nálev
- 3 diely voda
- 1 diel ocot
- 150 g koreňová zelenina
- oregano
- rozmarín
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme nálev. Suroviny spolu zmiešame a prevaríme. Nálev budeme používať až keď vychladne.
2. Krok
Jelenie stehno umyjeme a zalejeme studeným nálevom. Necháme ho v zakrytej nádobe odpočívať 3 dni. Následne ho vyberieme a nakrájame.
3. Krok
Na rozplálenej panvici s olejom opečieme plátky stehna a odložíme ich bokom.
4. Krok
Vo výpeku osmažíme cibuľku, ktorú posypeme čiernym korením, červenou paprikou a pridáme opečené jelenie rezne.Všetko podlejeme vývarom a dusíme do mäkka.
5. Krok
Na záver omáčku dochutíme, pridáme brusnice a chvíľu spolu povaríme.
6. Krok
Uvarenú omáčku prepasírujeme.
7. Krok
Servírovať môžeme so žemľovou knedľou.