REKLAMA
Výborné koláče s dvojakou plnkou

Výborné koláče s dvojakou plnkou

Výborné mäkučké kysnuté koláče s dvojakou plnkou😍 Vo vnútri mandľovo-čokoládová plnka a na vrchu koláča šťavnatý lekvár, ktorý vám takýmto spôsobom prípravy zo stredu počas pečenia určite nevytečie!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Cesto

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 kl kypriaci prášok Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Plnka

  • 150 g mleté orechy Pridané do
  • 150 ml cukor kryštálový alebo cukor podla chuti Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • Lekvár podla chuti Pridané do
  • maslo Pridané do

Na vrch

  • 1 bielok Pridané do
  • Mandlové lupienky alebo iné Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z udaných prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 kusov, ktoré znova vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme a necháme bochníčky 15 minút oddychovať.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme všetko na plnku. Mleté mandle alebo mleté orechy pomiešame s kakaom a cukrom v jednej miske. Cukor si môžete dať kľudne aj podľa seba. Ďalej potrebujeme malé kúsky masla a ľubovolný lekvár podľa chuti. Ja som dala domáci marhuľový a morušovo-ríbezľový.

3. Krok

Po uplynutí času bochníčky rozvaľkáme na malý kruh, do stredu dáme 2 PL kakaovej plnky a položíme aj 1 kúsok masla. Napokon uzavrieme ako buchtu. Takto naplnené bochníčky dáme na plech s papierom a necháme 20 minút oddychovať.

4. Krok

Po 20-tich minutách každý bochníček trocha dlaňou stlačíme. Zoberieme 6 podľa možnosti rovnakých poháhov, ktorým spodok namočíme do oleja a opatrne, ale silnejšie vtláčame do stredu bochníčkov. Takto s pohármi necháme ešte naposledy 30 minút podkysnúť. Pre celkom presný priebeh postupu si môžete pozrieť moje video.

Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1
5. Krok

Po uplynutí času poháre povyberáme, natrieme vrch koláčov bielkom a do stredu dáme bohato lekvár. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút, treba si to sledovať. Ak koláče neposypete ničím, môžete ich po upečení potrieť maslom, ale inak to nie je potrebné.

6. Krok

Koláče sú výbornej chuti a cesto ľahučké. Výborne sa k nim na raňajky, alebo ako sladkú večeru hodí aj pohár mlieka či čaju. Prajem dobrú chuť !

Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1
7. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov