Výborné kuracie medailónky
Kuracie prsia sú pre mnoho ľudí suchým mäsom, ale pravdou je, že ich treba len vedieť správne pripraviť, aby zostali šťavnaté😉 Toto je práve jedna z možností na skvelé jedlo z nich. Robievam tieto medailóniky veľmi rada, sú rýchle a chutné😉
Ingrediencie
- 1 kg kuracie prsia
- 1 Cibuľa
- 2 ks väčších vajec
- 180 ml smotana na varenie
- 3 pl škrob
- 2 pl horčica
- 1 pl paradajkový pretlak
- 1 kl mletá červená paprika
- 1 kl mleté čierne korenie
- 2 kl oregano
- 2 kl soľ
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia pokrájame na malé tenké kúsky a cibuľu na tenučko. Ja som nakrájala cibuľu na tenké dlhšie kúsky.
Napokon v jednej miske zmiešame všetky prísady a dáme do chladničky odležať na celú noc. Kľudne môžete takto zarobené nechať v chladničke aj 3-4dni 👍😉
Na druhý deň, keď chceme piecť vyberieme z chladničky. V panvici si rozohrejeme olej a medailónky opekáme z oboch strán👍 Na panvicu ich kladieme pomocou lyžice. Upečené vyberáme tanier bez kuchynského papiera, ten by v tomto prípade vysal z medailónkov šťavu a ostali by napokon suché👍
Medailónky sú výbornou chuťou a sú krásne šťavnaté👌🥰Už vám zostáva len zvoliť si nejakú prílohu podľa vlastnej chuti👌😉 Hodia sa super aj na prípravu hamburgeru, alebo sendvičov. Prajem dobrú chuť !
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Fantastický recept dnes som ho skúšal a môžem iba odporučiť, ozaj šťavnaté a cibuľka chrumkavá.