Výborný fazulový guláš s mäsom ( Kuru fasulye)
Fantastické jedlo na ktoré potrebujete len 2 suroviny!!! Moja rodina toto jedlo zbožnuje a preto ho varím dosť často😍 Výborne chutí s chlebom a cibulou, ale hodí sa aj ryža alebo bulgur. Hodí sa na obed aj na večeru.
Ingrediencie
- 1 kg hovädzie rebrá mastnejšie
- 500 g suchá biela fazuľa
- 2 velké cibule
- 3 pl paradajková pasta
- 1 pl mletá červená paprika vrchovatá lyžica
- 1 kl mletá rasca
- soľ olej
- 3 l voda
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si zosklovatíme a trochu aj opražíme nadrobno nakrájanú cibulu. Následne pridáme mletú papriku, necháme pár sekúnd poškvrčať a zalejeme troškou vody. Potom pridáme pokrájané mäso, osolíme, zakryjeme a necháme aby si mäso vypustilo svoju šťavu.
Keď si mäso pustilo už dosť šťavy pridáme k nemu na 1 noc vopred namočenú fazulu. Zalejeme 2,5- 3L vody, osolíme, dáme rascu a paradajkovú pastu. Celé necháme pomaly variť kým fazula celkom nezmäkne. Vtedy je najlepšie ak sa niektorá fazula už začína rozvárať, lebo vtedy vypustí zo seba tú chuť a hustotu. Kludne môžte dať aj do tlakového hrnca ak máte.
Jedlo je skvelé, sýte a môže sa podávať nielen s chlebom ale aj s ryžou či bulgurom. Výborne sa k nemu hodí aj čerstvá cibula🙂 Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube