Výborný jablkový zákusok
Tento jednoduchý recept na rýchly jablkový zákusok vás naučí, ako si pripraviť najlepší domáci jablkový koláč, ktorý je ideálnym dezertom ku čaju alebo káve.
Ingrediencie
- 3 ks jablko
- 3 ks vajce
- 125 g Obyčajný grécky jogurt
- 125 slnečnicového oleja
- 220 g múka
- 200 g cukor
- 16 g kypriaci prášok
- Citrónová kôra a šťava
- Jablkový džem
Najnovšie letáky
Postup
Nastrúhajte citrónovú kôru.
Zdroj: Youtube
Veľké jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a prekrojíme na polovicu. Každú polovicu následne prekrojte na polovicu a nakrájajte na plátky.
Zdroj: Youtube
Jablká vložte do misy a vytlačte šťavu z polovice citróna. Dve jablká použijeme na náplň a jedno na ozdobu. Jablko na ozdobu nakrájajte na väčšie plátky, dajte ich do inej misy a pridajte šťavu z druhej polovice citróna.
Zdroj: Youtube
Rozbijeme vajcia a pridáme ich do misy mixéra. Pridajte cukor a šľahajte, kým cesto nezbeleje a nezdvojnásobí svoj objem.
Zdroj: Youtube
Pridajte obyčajný grécky jogurt, citrónovú kôru a olej. Šľahajte niekoľko sekúnd, kým sa všetky prísady dobre nezmiešajú.
Zdroj: Youtube
Do misky nasypte múku na pečenie, pridajte prášok do pečiva a dobre premiešajte. Pridáme múku do cesta a preosejeme ju. Pridáme jablkovú náplň a dobre všetko spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
Dno formy na pečenie vyložte papierom na pečenie a boky postriekajte sprejom na pečenie. Do formy nalejte piškótové cesto a dobre ho rozotrite. Povrch ozdobte odloženým jablkom.
Zdroj: Youtube
Pečte v predhriatej rúre pri 180 ºC približne 60 minút. Vyberte z rúry a potrite marhuľovým, broskyňovým alebo jablkovým džemom. Nechajte 10 minút vychladnúť a vyberte z formy.
Zdroj: Youtube
Jablkový koláč nechajte úplne vychladnúť na mriežke. V ideálnom prípade by sa mal zjesť na druhý deň, pretože bude oveľa chutnejší. Podávajte a vychutnajte si ho pri čaji!
Zdroj: Youtube