REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Výborný segedínsky guláš
Recept na tradičný slovenský a výborný segedínsky guláš s knedľou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčovej krkovice
- 500 g kyslej kapusty
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 g masti
- 1 lyžicu mletej papriky
- 2 pl horčice
- 200 ml smotany na šľahanie
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 l vývaru alebo vody
- 1 lyžička kmínu
- 1 ks bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na masti osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a necháme podusiť.
2. Krok
Pridáme mletú papriku, kmín a bobkový list, premiešame a podlejeme vývarom alebo vodou. Varíme asi hodinu.
3. Krok
Do guláša pridáme po hodine varenia kyslú kapustu a horčicu, premiešame a necháme variť ešte aspoň pol hodiny.
4. Krok
Keď je mäso mäkké, vmiešame smotanu na šľahanie a podľa potreby dochutíme.
5. Krok
Segedínsky guláš podávame najlepšie s knedľou, ale chutí výborne aj s pečivom.