Zdroj: Pixabay: ivabalk
Výdatný guláš
Guláš je jedlo, ktoré v našej rodine radi podávame. Pripravovala som ho už nespočetne veľakrát a je to jedlo, ktoré je obzvlášť dobré počas chladných zimných dní.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa na guláš
- 2 ks Cibuľa
- 3 ks mrkiev
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- 2 Papriky
- 500 ml mäsový vývar
- 3 Tablespoon mletá paprika - sladká
- soľ a korenie
- 2 Tablespoon olej
- 1 Paradajky, nakrájané
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete uvariť guláš, musíte najprv pripraviť mäso. Tu je dôležité nakrájať mäso na rovnako veľké kocky, aby sa rovnomerne uvarilo.
Rozpáľte hrniec a pridajte olej. Keď je olej horúci, pridajte cibuľu dozlatista. Potom pridajte mäso a opečte ho po celom povrchu.
Mrkvu a papriku umyte, očistite a nakrájajte na kocky. Zemiaky ošúpeme a tiež nakrájame na kocky.
K mäsu pridajte zeleninu a cesnak a smažte 5 minút.
Potom pridajte mletú papriku a krátko opečte. Je dôležité, aby ste papriku nepražili príliš dlho, inak by mohla zhorknúť.
Teraz pridajte nakrájané paradajky a vývar. Všetko dobre premiešajte a potom nechajte dusiť na miernom ohni približne 2 hodiny. Medzitým z času na čas premiešajte.
Nakoniec guláš ešte raz ochuťte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Potom hrniec odstavte z ohňa a nechajte guláš 5 minút odpočívať.
Guláš podávam s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!