REKLAMA

Zdroj: Pixabay: ivabalk

Výdatný guláš

Guláš je jedlo, ktoré v našej rodine radi podávame. Pripravovala som ho už nespočetne veľakrát a je to jedlo, ktoré je obzvlášť dobré počas chladných zimných dní.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 500 g hovädzieho mäsa na guláš Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 ks mrkiev Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 3 zemiaky Pridané do
  • 2 Papriky Pridané do
  • 500 ml mäsový vývar Pridané do
  • 3 Tablespoon mletá paprika - sladká Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 Tablespoon olej Pridané do
  • 1 Paradajky, nakrájané Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Ak chcete uvariť guláš, musíte najprv pripraviť mäso. Tu je dôležité nakrájať mäso na rovnako veľké kocky, aby sa rovnomerne uvarilo.

2. Krok

Rozpáľte hrniec a pridajte olej. Keď je olej horúci, pridajte cibuľu dozlatista. Potom pridajte mäso a opečte ho po celom povrchu.

3. Krok

Mrkvu a papriku umyte, očistite a nakrájajte na kocky. Zemiaky ošúpeme a tiež nakrájame na kocky.

4. Krok

K mäsu pridajte zeleninu a cesnak a smažte 5 minút.

5. Krok

Potom pridajte mletú papriku a krátko opečte. Je dôležité, aby ste papriku nepražili príliš dlho, inak by mohla zhorknúť.

6. Krok

Teraz pridajte nakrájané paradajky a vývar. Všetko dobre premiešajte a potom nechajte dusiť na miernom ohni približne 2 hodiny. Medzitým z času na čas premiešajte.

7. Krok

Nakoniec guláš ešte raz ochuťte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie. Potom hrniec odstavte z ohňa a nechajte guláš 5 minút odpočívať.

8. Krok

Guláš podávam s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov