REKLAMA
Vynikajúca domáca ríbezľová bublanina
Lahodná ríbezľová bublanina zo snehom trošku inak.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 200 g múka
- 50 g práškový cukor
- 2 žĺtko
- 1 pl studeného mlieka
- 100 g maslo
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok
Orechová vrstva
- 150 g mleté mandle
- 50 g cukor
- 2 bielka
- 2 pl rum
Sneh
- 250 g červené ríbezle
- 4 bielka
- 200 g cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
S ingediencií na cesto si vypracujeme kompaktnú hmotu. Cesto si dáme do tortovej formy a dáme si ho predpiecť na 10 minút pri 200 stupňoch.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Mleté mandle si dáme do misky pridáme cukor, rum a bielka spolu vyšľaháme robotom. Orechovú zmes natrieme na predpečený korpus.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Teraz si pripravíme sneh, tak že vymiešame bielka spolu s cukrom. Sneh rozdelíme na dve časti. Jendu si dáme do cukrárskeho vrecka, do druhej časti primiešame umytéé ríbezle.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Ríbezľový sneh dáme na koláčik. Čistím snehom v cukrárskom vrecku koláčik dozdobíme. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút.
Zdroj: Youtube