REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ie_DKUVRvpJV2S2GN3Zz/351a4efed1b42c197564c6077740ba.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Vynikajúci domáci grenadír
Domáci super rýchly grenadír recept
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 8 ks zemiak
- 400 g fliačky
- 2 ks Cibuľa
- 4 pl olej
- 100 g slanina
- soľ
- mletá sladká paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Ako prvé si očistíme zemiaky a nakrájame na menšie kocky. Dáme si ich variť do osolenej vody. Keď sú uvarené scedíme si ich a dáme do veľkej misy.
2. Krok
Uvaríme si cestoviny, na tradičný grenadír sa používajú fliačky ale môžeme použiť cestovinu, ktorú máme radi. Uvarené fliačky scedíme a pridáme k zemiakom.
3. Krok
Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme na malinké kúsky nakrájanú cibuľu a pražíme.
4. Krok
Keď je slanina a cibuľa opražená, pridáme mletú papriku a vypneme. Zmes nalejeme na zemiaky s cestovinami. Všetko spolu premiešame. Podľa potreby dosolíme.