Zdroj: zi3000 from Getty Images
Vyprážaný kapor
Vyprážaný kapor je jedlo, ktoré pripravujem najmä počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka, keď chceme rodine dopriať niečo naozaj výnimočné.
Ingrediencie
- 1 kus Stredne veľký kapor
- 200 g hladká múka
- 3 kus vajce
- 250 g Strúhanka
- soľ a korenie
- olej na vyprážanie
- Citrón na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv kapra očistím a rozdelím na porcie. Potom každý kúsok osolím a okorením podľa chuti.
V ďalšej fáze mám pripravené tri misky - jednu s múkou, jednu s rozšľahanými vajíčkami a jednu so strúhankou. Každý kúsok kapra najprv obalím v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Je dôležité, aby bol kapor rovnomerne obalený po celom povrchu. 3. Potom na panvici rozpálim dostatočné množstvo oleja. Kapra opečiem z oboch strán dozlatista - zvyčajne to trvá 3 - 4 minúty z každej strany. Vyprážaný kapor by mal byť zvonka krásne chrumkavý a zvnútra šťavnatý.
Podávajte s citrónovými plátkami, ktoré dodajú pokrmu lahodnú sviežosť.