Zdroj: Pixabay : Hans
Vyrobte si vlastné čokoládové ovocie
Tieto čokoládové plody sú splneným snom všetkých milovníkov čokolády a ovocia. Tento recept som prvýkrát pripravila pred niekoľkými rokmi, keď som hľadala ľahký, ale sladký a čokoládový dezert. Odvtedy sú na mojich oslavách veľmi obľúbené a medzi mojimi hosťami absolútnym hitom.
Ingrediencie
- 200 g Horká čokoláda
- Rôzne druhy ovocia (jahody, banány, jablká, hrušky)
- drevené špajdle
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravte ovocie na recept na čokoládové ovocie. Odporúčam ho nakrájať na kúsky, aby sa ľahšie konzumovalo.
Horkú čokoládu nalámeme na malé kúsky a vložíme do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry. Čokoládu rozpustite v mikrovlnnej rúre a každých 30 sekúnd premiešajte, aby sa rovnomerne roztopila a nepripálila. Tento krok je veľmi dôležitý, inak sa čokoláda môže zhlukovať.
Pripravené kúsky ovocia napichnite na drevené špajle.
Ovocné špízy ponárajte postupne do rozpustenej čokolády a uistite sa, že sú úplne pokryté. Zistila som, že je ľahšie rozotrieť čokoládu rovnomerne, ak ovocie na špajdliach otáčate, keď ho vyťahujete z čokolády.
Ovocie v čokoláde položte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte ho chladiť do chladničky aspoň na 30 minút alebo kým čokoláda neztuhne.
To je všetko! Vychutnajte si domáce čokoládové ovocie ako chutné občerstvenie alebo ľahký dezert.