REKLAMA
Zdroj: blende40 for Adobe Stock
Vývar z diviny
Silný vývar z diviny s chrumkavou zeleninou a mäkkým mäsom, ideálny ako základ pre pikantné pokrmy alebo ako chutná polievka.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 Gram Zelenina (mrkva, zeler, cibule, pórek)
- 1 Kus strúčik cesnaku
- 2 Kus bobkové listy
- 5 Kus Borievkové bobule
- 2 l voda
- 1 kg Kosti z diviny
- 500 g mäso z diviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Pre silný vývar najprv vložte kosti a mäso do veľkého hrnca a pokryte vodou. Nechajte to vrieť.
2. Krok
Kým sa voda varí, umyte zeleninu a nakrájajte ju na malé kúsky. Pridajte do hrnca spolu so strúčikmi cesnaku a koreninami (bobkové listy a borievky).
3. Krok
Všetko dobre premiešajte a hrniec polovične zakryte. Na nízkom ohni nechajte vrieť minimálne 4 hodiny.
4. Krok
Po varení preceďte vývar cez jemné sitko.
5. Krok
Ochutnajte vývar a nechajte ho ďalej redukovať podľa chuti, aby ste dosiahli ešte silnejšiu chuť. Používajte ho pre rôzne jedlá alebo omáčky.