Zajac na smotane
Toto je najjemnejší a najchutnejší recept na králika je to klasické francúzske jedlo, králik s horčicou alebo u nás známe aj ako králik na smotane.
Ingrediencie
- 4 ks stehno zo zajaca
- 8 ks šalotky
- 2 strúčiky cesnak
- 200 g slanina
- 250 ml slepačieho bujónu
- 2 pl plnotučná horčica
- šľahačka
- maslo
- white wine v1
- petržlen
- tymián
- soľ
- korenie
Najnovšie letáky
Postup
V kastróliku si dáme zovrieť vývar do ktorého vložíme a necháme variť šalotky v celku na malom plameni. Na panvici si do chrumkava osmažíme na masle a oleji slaninku.
Zdroj: Youtube
Stehná osolíme, okoreníme a vložíme do výpeku, ktorý nám zostal zo slaninky. Opečieme do zlatista z oboch strán.
Zdroj: Youtube
Šalotky pridáme do panvice k zajacovi a opekáme spolu na malom plameni. Po chvíli pridáme vývar v ktorom sa šalotky varili, necháme krátko povariť zalejeme smotanou, pridáme horčicu a dve vetvičky tymianu.
Zdroj: Youtube
Dáme do predhriatej rúry na 150 stupňov na 2h, aby sa mäso ľahko oddeľovalo od kosti.
Zdroj: Youtube
Stehná vyberieme z omáčky a odložíme na tanier. Omáčku necháme ešte zredukovať na sporáku a potom stehná vrátime späť. Môžeme podávať ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou a ako príloha sa veľmi hodí zemiakové kaša. Dobrú chuť.
Zdroj: Youtube