Zdroj: Pixabay: manfredrichter
Základné pikantné indické zemiaky s korením
Tento jednoduchý, ale chutný pokrm varila a zdokonaľovala moja rodina po celé generácie. Dobre sa kombinuje s jednoduchým dalom alebo raitou na báze tvarohu.
Ingrediencie
- 4 väčších zemiakov
- 2 čajová lyžička Semená rasce
- 1 čajová lyžička Kurkuma v prášku
- 1 čajová lyžička Prášok z červeného chilli
- 2 čajová lyžička Koriandrový prášok
- Soľ podla chuti
- 2 polievková lyžica rastlinný olej
- Čerstvo nasekané listy koriandra na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite varením zemiakov. Zemiaky síce môžete variť vcelku, ale podľa mňa je rýchlejšie nakrájať ich pred varením na kocky - urýchli to proces varenia.
Keď sú zemiaky mäkké a dobre uvarené, vodu z nich sceďte a nechajte ich vychladnúť. Zemiaky ošúpte, ak ich nemáte radšej so šupkou - šupka im dodáva príjemnú štruktúru.
Vo veľkej panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte semienka rasce a nechajte ich trochu zasyčať. Dávajte pozor, aby ste ich nespálili, spálené rascové semienka môžu dodať horkastú chuť.
Teraz do oleja pridajte kurkumu, červené čili a koriander. Pri pridávaní korenia udržujte nízku teplotu, inak by sa mohlo spáliť a zmeniť chuť.
Rýchlo pridajte uvarené zemiaky a podľa chuti osoľte. Dobre premiešajte, kým sa všetky zemiaky nepokryjú zmesou korenia. Tým sa zabezpečí rovnomerné rozloženie chuti.
Nechajte ich ešte niekoľko minút variť, kým zemiaky neabsorbujú všetko lahodné korenie.
Pred podávaním ozdobte čerstvo nasekanými lístkami koriandra. Zdobenie dodá celému pokrmu nielen farebný nádych, ale aj sviežosť.