REKLAMA

Zdroj: porosolka for iStockphotos

Základný recept tekvicové pyré

Tento recept na domáce tekvicové pyré je jedným z mojich najobľúbenejších jesenných receptov a v mojej kuchyni sa dočkal mnohých obmien. Chuť čerstvého tekvicového pyré je neporovnateľná s tým z konzervy a určite vylepší každé jedlo, či už sladké alebo slané. Je jednoduché, zdravé a absolútne lahodné! Vyskúšajte si ho pripraviť aj vy.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 Hokkaido tekvica Pridané do
  • 2 Tablespoon olivový olej Pridané do
  • Soľ podla chuti Pridané do
  • 1 Štipka muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na tekvicové pyré si predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Cennou radou je uistiť sa, že rúra je pred vložením tekvice úplne predhriata. Pomôže to zabezpečiť rovnomerné varenie.

2. Krok

Rozrežte tekvicu na polovicu a lyžicou odstráňte semená a vlákna. Ak sa tekvica ťažko krája, môžete ju predtým dať asi na 5 minút do mikrovlnnej rúry, aby zmäkla - v mojej kuchyni sa to vždy osvedčilo.

3. Krok

Polovice tekvice položte rezom nadol na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte ich olivovým olejom a posypte trochou soli.

4. Krok

Tekvicu pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút alebo kým nezmäkne.

5. Krok

Vyberte tekvicu z rúry a nechajte ju trochu vychladnúť. Potom lyžicou vyberte dužinu z tekvice.

6. Krok

Dužinu tekvice vložte do misky a rozmixujte ju ručným mixérom na hladké pyré (v prípade potreby pridajte trochu vody). V závislosti od vašich preferencií môžete pridať aj štipku muškátového orieška na zintenzívnenie chuti. Tekvicové pyré je vhodné na ďalšie spracovanie na sladké aj slané jedlá.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov