REKLAMA
Zapekaná kyslá kapusta so šunkou a zemiakovou kašou
Ďalší skvelý recept s kyslou kapustou, ktorej konzumácia je hlavne v zimnom období tak dôležitá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g zemiak
- 300 g údené mäso alebo slanina alebo šunka
- 500 g kyslá kapusta
- 200 ml smotana na varenie
- 1 pl maslo
- 2 hrste parmezán
- 2 hrste postrúhaný tvrdý syr
- soľ
- muškátový orech
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Zemiaky očistíme, pokrájamé na kocky a v osolenej vode uvaríme do mäkka.
2. Krok
Scedíme vodu, pridáme maslo, smotanu, parmezán a muškátový orech a popučíme na kašu. Nemusí byť úplne hladká.
3. Krok
Spodok zapekacej misy vymastíme a na spodok dáme kyslú kapustu.
4. Krok
Šunku nakrájame na kocky, slaninu môžeme opražiť a dáme na kapustu.
5. Krok
Na vrch dáme zemiakovú kašu, ktorú ešte posypeme strúhaným syrom.
6. Krok
Pečieme na180 C asi 1 hodinu.