Zdroj: Canva
Zapekané boloňské cestoviny
Recept na zapekané boloňské cestoviny, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 300 g cestovín
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g rajčinového pretlaku
- 150 g tvrdého syra
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie
- bazalka
- oregano
Najnovšie letáky
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na balení, al dente. Po uvarení cestoviny prepláchneme pod studenou vodou a necháme odkvapkať.
Na panvici na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, až kým nebude mierne zlatistá. Pridáme k nej pretlačený cesnak a spolu chvíľu ešte restujeme.
Potom pridáme na panvicu mleté mäso a zmes orestujeme, až kým mäso nebude hotové. Nakoniec nalejeme rajčinový pretlak, dochutíme soľou, korením, bazalkou a oreganom a všetko spolu premiešame. Omáčku necháme variť na miernom ohni, až kým nezhustne.
Hotovú cestovinu zmiešame s mäsovou omáčkou a vložíme ju do pekáča. Posypeme nastrúhaným syrom.
Pekáč vložíme do predhriatej rúry a bolonské cestoviny pečieme na 180 stupňoch cca 20 minút, kým syr nebude zlatistý a pekne zapečený.