REKLAMA
Zapekané zemiaky s bryndzou
Jedlo našich babičiek ,s kyslím mliekom veľmi chutné
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1270 g očistených zemiakov
- 150 g bryndza
- 250 g pochuťková smotana
- 100 g slaniny alebo suchej salámy
- 20 g cesnak
- soľ
- kmín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na pekáč,posolíme,pridáme kmín.
2. Krok
V pochúťkovej smotane rozmiešame bryndzu a pridáme ku zemiakom. Slaninu alebo hoc akú údeninu, či salám nakrájame na kúsky a pridáme tiež k zemiakom spolu s pretlačeným cesnakom.
3. Krok
Všetko spolu premiešame a dáme zakryté do rúry na cca 190 -200 st.Pečenie záleží od rúry cca 1,5 h.
4. Krok
Ak máme zemiaky mäkké odkryjeme pekáč a necháme zapiecť.
5. Krok
Vhodné kyslé mlieko k zemiakom.