REKLAMA
Zapekané zemiaky s bryndzou

Zapekané zemiaky s bryndzou

Jedlo našich babičiek ,s kyslím mliekom veľmi chutné

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1270 g očistených zemiakov Pridané do
  • 150 g bryndza Pridané do
  • 250 g pochuťková smotana Pridané do
  • 100 g slaniny alebo suchej salámy Pridané do
  • 20 g cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na pekáč,posolíme,pridáme kmín.

2. Krok

V pochúťkovej smotane rozmiešame bryndzu a pridáme ku zemiakom. Slaninu alebo hoc akú údeninu, či salám nakrájame na kúsky a pridáme tiež k zemiakom spolu s pretlačeným cesnakom.

3. Krok

Všetko spolu premiešame a dáme zakryté do rúry na cca 190 -200 st.Pečenie záleží od rúry cca 1,5 h.

4. Krok

Ak máme zemiaky mäkké odkryjeme pekáč a necháme zapiecť.

5. Krok

Vhodné kyslé mlieko k zemiakom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4610 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Lacné jedlá

1442 receptov

Večera

4306 receptov

Mascarpone

330 receptov

Cestoviny

520 receptov