Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou
Tento tradičný slovenský recept je ideálny na pohodový večer s rodinou. Zapekané zemiaky s mletým mäsom a kyslou kapustou sú bohaté na chutí a vôňu. Perfektná kombinácia zemiakov, mäsa a kapusty je nielen chutná, ale aj výživná.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 500 g mletého mäsa
- 500 g kyslej kapusty
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 g strúhaného syra
- maslo na vymastenie
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletého kmínu
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 stupňov.
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Kyslú kapustu opláchnite a nechajte dobre odkvapkať.
Cibuľu a cesnak olúpte a nadrobno nakrájajte. Na panvici s trochou masla opražte cibuľu, pridajte mleté mäso, soľ, korenie a kmín. Pridajte kyslú kapustu a duste cca 20 minút.
Pekáč vymažte maslom, na dno pekáča vložte plátky zemiakov, na zemiaky rozdeľte polovicu mäsovej zmesi, potom znova vrstvu zemiakov a zvyšnú mäsovú zmes. Posledná vrstva by mali byť zemiaky. Povrch posypte strúhaným syrom.
Zapekajte 30-35 minút.
Hotové zapekané zemiaky podávajte teplé.