Zdroj: Canva
Zavárané suchohríby
Recept na zavárané suchohríby v octovom náleve.
Recept nájdeš v tomto článku
Zaváranie húb – Poďme si pripraviť chutné zásoby! S nálevom aj bez neho
Ingrediencie
- 1 kg sušených suchohríbov
- 1 l vody
- 200 ml octu
- 2 pl soli
- 5 ks bobkových lístkov
- 5 zrná celého čierneho korenia
- 5 zrná nového korenia
- 3 ks cesnakové strúčiky
- 1 ks červená paprika
Najnovšie letáky
Postup
Suchohríby opláchneme a necháme ich namočené v studenej vode cez noc.
Na druhý deň vodu zlejeme a suchohríby dáme do veľkého hrnca. Zalejeme ich novou čistou vodou a privedieme k varu.
Pridáme ocot, soľ, bobkové listy, čierne korenie, nové korenie a papriku nakrájanú na prúžky.
Všetko spolu varíme cca 40 minút.
Medzitým si pripravíme sklenené poháre. Umyjeme ich a vysušíme.
Cez cedník precedíme vývar do druhého hrnca a necháme ho prejsť cez jemné sito, aby sme odfiltrovali všetky koreniny.
Suchohríby rozdelíme do pohárov, a zalejeme ich vývarom tak, aby bol pohár naplnený po okraj.
Poháre uzatvoríme a dáme ich do hrnca s vodou. Voda by mala siahať asi do polovice pohárov.
Poháre sterilizujeme cca 15 minút od bodu varu.
Po sterilizácii poháre vyberieme a necháme ich vychladnúť. Vychladnuté poháre potom skladujeme na chladnom a tmavom mieste.