REKLAMA
Zdroj: Vlastná fotka
Zavárané vaclavky
Našli ste počas prechádzky po lese veľa václaviek (michaliek) a neviete čo s nimi? Zavarte ich a vydržia vám až 2 roky.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Zaváranie húb – Poďme si pripraviť chutné zásoby! S nálevom aj bez neho
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- huby václavky
- 2 ks veľká cibuľa
- celé čierne korenie
- pimiento
- koriander
- bobkový list
Nálev
- 750 ml voda
- 250 ml liehový ocot
- 75 g cukor
- 25 g soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Huby si poriadne umyjeme a očistíme. Nožičky oddelíme a väčšie hlavičky rozrežeme.
2. Krok
Hlavičky blanšírujeme 3 minúty vo vriacej vode. Na 1 liter vody ide 20g soli. Lyžičkou ostránime nahromadenú penu. Huby potom dobre prepláchneme studenou vodou.
3. Krok
Pripravíme si nálev. Zmiešame vodu s octom, soľou a cukrom a necháme chvíľu prevariť.
4. Krok
Prichystáme si zaváracie poháre. Umyjeme ich a začneme plniť. Na spodok vložíme 1 bobkový list, 2 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, nakrájanú cibuľu a huby. Pohár zalejeme pripraveným nálevom a sterilizujeme 30 minút na 90°C.