REKLAMA

Zdravé placky z červenej šošovice a zemiakov s bylinkovým dipom

Jednoduché a 100% vegánske

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
13

Placky

  • 200 g červená šošovica Pridané do
  • 4 ks veľký zemiak nastrúhaný Pridané do
  • 1 ks cibuľa malá Pridané do
  • 2 pl kukuričný škrob Pridané do
  • 1 čl sladká mletá paprika Pridané do
  • 12 čl mletý kmín Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do

Bylinkový dip

  • 200 g jogurt Pridané do
  • 1 strúčik cesnak Pridané do
  • 1 čl citrónová šťava Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • petržlenová vňať pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Červenú šošovicu prepláchnite a varte v hrnci s vodou do mäkka (asi 10 minút). Sceďte a nechajte dôkladne odkvapkať.

2. Krok

Zemiaky nastrúhajte na strúhadle, odstránte prebytočnú vodu a pridajte do misky spolu s varenou šošovicou.

3. Krok

Pridajte nakrájanú cibuľu, mletú papriku, kmín, soľ, korenie a kukuričný škrob alebo cícerovú múku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa zmes spojila.

4. Krok

Na panvici rozohrejte olej. Pomocou lyžice vytvárajte malé placky a opekajte ich na strednom ohni z oboch strán do zlatohneda a chrumkava. Hotové placky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.

5. Krok

Príprava bylinkového dipu: V miske zmiešajte rastlinný jogurt, nasekané bylinky, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dip dobre premiešajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4809 receptov

Mäsité jedlá

2237 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1465 receptov

Mascarpone

340 receptov

Omáčky

432 receptov

Dezert

3701 receptov