Zdravé placky z červenej šošovice a zemiakov s bylinkovým dipom
Jednoduché a 100% vegánske
Ingrediencie
Placky
- 200 g červená šošovica
- 4 ks veľký zemiak nastrúhaný
- 1 ks cibuľa malá
- 2 pl kukuričný škrob
- 1 čl sladká mletá paprika
- 1⁄2 čl mletý kmín
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Bylinkový dip
- 200 g jogurt
- 1 strúčik cesnak
- 1 čl citrónová šťava
- soľ a korenie
- petržlenová vňať pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Červenú šošovicu prepláchnite a varte v hrnci s vodou do mäkka (asi 10 minút). Sceďte a nechajte dôkladne odkvapkať.
Zemiaky nastrúhajte na strúhadle, odstránte prebytočnú vodu a pridajte do misky spolu s varenou šošovicou.
Pridajte nakrájanú cibuľu, mletú papriku, kmín, soľ, korenie a kukuričný škrob alebo cícerovú múku. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa zmes spojila.
Na panvici rozohrejte olej. Pomocou lyžice vytvárajte malé placky a opekajte ich na strednom ohni z oboch strán do zlatohneda a chrumkava. Hotové placky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri.
Príprava bylinkového dipu: V miske zmiešajte rastlinný jogurt, nasekané bylinky, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Dip dobre premiešajte.