Zdroj: Pixabay: 4175959
Zdravý vlhký mrkvovo-banánový koláč
Vďaka nádhernej a vlhkej štruktúre spolu s pikantnou tvarohovou polevou je tento koláč u mňa doma stálicou. Dodatočná srdečnosť banánov a prirodzená chuť mrkvy prinášajú jedinečnú zmes chutí, vďaka ktorej si každý pýta ďalšie!
Ingrediencie
Na tortu:
- 2 poháre múka
- 11⁄2 poháre kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 11⁄2 čajová lyžička mletá škorica
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 4 vajcia
- 1 pohár rastlinný olej
- 2 Banány, roztlačené
- 2 poháre nastrúhaná mrkva
- 3⁄4 pohár Drvený ananás
Na polevu:
- 8 oz zmäknutý smotanový syr
- 1⁄4 pohár zmäknuté maslo
- 2 poháre práškový cukor
- 1 čajová lyžička vanilkový extrakt
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 175 °C a pripravte si dve 9-palcové tortové formy, ktoré vymastite a jemne vysypte múkou.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sódu bikarbónu, škoricu a soľ. Ja tieto prísady rada preosievam, aby sa dobre spojili.
V samostatnej miske vyšľahajte vajcia a rastlinný olej, kým sa dobre nezmiešajú. Nezabudnite, že čím lepšie ich vyšľaháte, tým ľahší bude váš koláč.
Postupne pridávajte suché prísady do zmesi vajec a oleja. Miešajte, kým sa zmes nespojí. Prílišné miešanie v tejto fáze môže mať za následok hustý koláč.
Pridajte roztlačené banány, nastrúhanú mrkvu a rozdrvený ananás. Tieto ingrediencie sú dušou tohto koláča, preto na nich nešetrite!
Cesto rozdeľte rovnomerne do dvoch pripravených tortových foriem a vrch uhlaďte.
Pečte 25-30 minút alebo kým špajdľa nevyjde čistá. Dôverujte svojej rúre, ale nezabudnite začať kontrolovať koláče približne po 20 minútach.
Koláčiky nechajte asi 10 minút vychladnúť vo forme a potom ich preložte na mriežku, aby úplne vychladli. Chladenie je nevyhnutné na dokonalé zostavenie koláča.
Kým koláč vychladne, pripravte si polevu. Vyšľahajte krémový syr a maslo, kým nie je hladký a krémový. Postupne pridávajte práškový cukor a šľahajte, kým nie je ľahká a nadýchaná. A nakoniec zašľahajte vanilkový extrakt.
Po vychladnutí koláčov polejeme vrch jednej vrstvy, položíme na ňu druhú vrstvu a potom polejeme vrch a boky koláča.
Váš lahodný a vlhký mrkvovo-banánový koláč je pripravený! Podávajte a vychutnajte si ho!