Zeleninové curry s plackami
Trocha vegetarianskej exotiky
Ingrediencie
Curry
- 1 kus kukurica
- olivový olej
- 1⁄2 kus chili paprička
- mletá paprika - sladká
- kari korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
- kari pasta
- kokosové mlieko
- 1 kus mrkva
- 0.3 kus kapusta
- 1 zväzok jarná cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- 1 kus Cibuľa
- 1 kus paprika
- 1 kus fenikel
- 1⁄2 kus baklažán
- 1⁄2 pack šampiňóny v konzerve
Placky
- 600 g múka
- 1 kus biely jogurt
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička soľ
- voda
Najnovšie letáky
Postup
Všetku zeleninu si nakrájame na ľubovoľné tvary. Na olivovom oleji opražíme cibuľu a pridávame zeleninu v poradí mrkva, fenikel, paprika, necháme chvíľu restovať, ďalej pridáme baklažán, šampiňóny, kel a kukuricu. Osolíme, okoreníme, pridáme curry pastu a curry korenie, papriku a čili papričku. Necháme to spolu orestovať, po chvíli prikryjeme. Po 5 minútach pridáme kokosové mlieko a necháme to dusiť na miernom ohni do zmäknutia. Nakoniec prelisujeme cesnak a ešte dochutíme podľa potreby.
Ingrediencie na placky zmiešame všetky dokopy a vypracujeme mierne tuhé cesto. Necháme odstáť cca 20 minút pri izbovej teplote. Následne si odstáte cesto vygúľame na valček 5cm široký a krájame na rovnomerné kúsky podľa toho, aké veľké placky budeme robiť. Z týchto kúskov si urobíme guličky, ktoré rozgúľame na placky. Tieto opekáme na horúcej suchej panvici do zlata až hneda z oboch strán. Po upečení jednu stranu potierame vodou s olejom a prelisovaným cesnakom a ukladáme na seba.
Perfektný dôkaz, že aj bez mäsa sa dá uvariť výborné curry.