Zdroj: Canva
Zeleninové pyré
Zeleninové pyré je výborná alternatíva klasického pyré zo zemiakov. Je to zdravé, lahodné a ideálne riešenie pre všetkých, ktorí dodržiavajú nízkokalorickú diétu alebo sa snažia jesť čo najviac zeleniny.
Ingrediencie
- 2 ks veľké cukety
- 1 ks karfiol
- 5 ks mrkvy
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme cibuľu a cesnak a opražíme, kým nezožltnú.
Pridáme karfiol, cukety a mrkvu na panvicu, premiešame a pridáme soľ a korenie. Pokračujeme v príprave.
Vložíme tieto ingrediencie do veľkého hrnca, pridáme dostatok vody, aby bol obsah pokrytý.
Varíme na miernom ohni asi 20 minút, kým nebude zelenina mäkká.
Zeleninu scedíme (ale zachováme trochu vody) a premiešame v mixéri alebo s pomocou ponorného mixéra na hladké pyré.
Pyré môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsu. Tiež môžeme pridať trochu vody z varenia, ak je príliš husté.
Podávame teplé.