Zdroj: FB: Báječná vareška
Zelerový šalát s kukuricou
Svieži a lahodný zelerový šalát s kukuricou a ananásom. Dá sa pripraviť v dvoch variantách: klasik alebo fit.
Ingrediencie
- 320 g sterilizovaný zeler
- 1 ks sterilizovaná kukurica
- 1 ks sterelizovaný ananás
- 2 ks jarná cibuľa
- 150 g tvrdý syr
- 150 g dusená šunka
- 3 ks uvarené vajíčka
- 500 ml biely jogurt alebo majonéza
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Vajíčka uvaríme natvrdo, to znamená od bodu varu 10 minút. Ak chceme, aby sa lepšie šúpali môžeme pridať do vody lyžičku sódy bikarbóny. Po uvarení ich necháme vychladnúť v studenej vode.
Sterilizovanú kukuricu, zeler a ananás scedíme.
Šunku, jarnú cibuľku a ananás nakrájame na malé kocky. Syr nastrúhame. Vajíčka pretlačíme.
Všetky suroviny spolu poriadne premiešame a podľa toho či chceme klasickú alebo fit verziu pridáme buď majonézu (klasik) alebo biely jogurt (fit).
Nakoniec zelerový šalát dochutíme podľa seba soľou a čiernym korením. Zelerový šalát uložíme minimálne na 1 hodinu, ideálne však cez noc, do chladničky.