REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/4Aocqu50ZIvporOlsi-O/9a24565aafe0680382254e561e029d.jpeg)
Zemiaková baba(tenká)
Tradičné zemiakové jedlo z kuchyne našich babičiek.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 40 g krúpy
- 200 ml voda
- 940 g zemiaky
- 1 kus väčšia cibuľa
- 8 kus väčších strúčkov cesnaku
- 110 g slaninka planá
- 3 kus vajíčka
- olej
- soľ
- drvený kmín
- majoránka
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si uvaríme v troche vody krúpy a necháme vychladnúť.
2. Krok
Zemiaky očistíme a nastrúhame spolu s cibuľou a cesnakom .K nastrúhaným pridáme uvarené krúpy,vajcia,soľ a koreniny.Kto chce aj trošku vody.
3. Krok
Spolu všetko dobre premiešame a vylejeme do troškou oleja vymasteného pekáča.
4. Krok
Pečieme cca 50min potom odkryjeme,vrch poprskáme olejom a zapečieme do ružova.
5. Krok
Podávame s kyslým mliekom alebo ku kyslej polievke. Dobrú chuť. 😊