Zemiakova polievka s hubami
Krémová polievka plná bohatej chuti je pripravené zo sezónnych húb, zemiakov a ochutená lahodnou smotanou na varenie.
Ingrediencie
- 1 pl olivový olej
- 1 cibuľa (na drobno)
- 2 strúčik cesnaku (na drobno)
- 25 g sušené huby
- 500 g zemiaky (na kocky)
- 150 g čerstvé šampiňóny (na plátky)
- 800 ml zeleninový vývar/voda
- 200 ml vegan smotana na varenie
- 1 čajová lyžička soľ
- mleté čierne korenie
- podľa chuti vegeta
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
V hrnci si najprv privedieme do varu zeleninový vývar/vodu a vložíme do hrnca sušené huby. Stiahneme z ohňa a necháme 30 minút lúhovať. Následne vyberieme namočené huby, (vodu si nechávame) a nakrájame na menšie kúsky.
V hrnci na polievku si zahrejeme na miernom ohni olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a opekáme do zlatohneda asi 3minúty.
Pridáme čerstvé šampiňóny, sušené šampiňóny a opekáme ešte 3 minúty.
Nakoniec pridáme zemiaky, osolíme okoreníme a opekáme ďalšiu minúty.
Prilejeme zeleninový vyvar/vodu a privedieme do varu. Stlmíme plameň na minimum, zakryjeme pokrievkou a varíme 10-15 minút až kým zemiaky nie sú mäkké.
Pridáme smotanu na varenie. Preložíme do mixéra a mixujeme polievku do hladka. Preložíme ju naspäť do hrnca, ochutnáme polievku a poprípade dochutíme soľou, vegetou alebo korením.
Hotovú polievku zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo inými bylinkami.