Zemiaková polievka s kari a pečeným kelom
Fitshaker je pre mňa neskutočnou inšpiráciou vo varení a tento recept je len jeden z ďalších, ktoré som od nich vyskúšala. Lahodná zemiaková polievka, ktorú skvelo dopĺňa pečený kel.
Ingrediencie
- 350 g ružičkového kelu
- morskú himalájsku soľ
- 6 pl olivového oleja
- 3 čl medu
- 1 Cibuľa
- 3 čl kari korenia kurkumy
- 1 l vody
- 4 čl pretlaku
- 4 zemiaky
- 4 mrkvy
- 100 ml mlieka bieleho jogurtu
- chilli podľa chuti alebo úplne vynechať
- 3 pl pažítky čerstvej alebo sušenej
Najnovšie letáky
Postup
Plech vystelieme papierom na pečenie a poukladáme na neho ružičkový kel, ktorý osolíme a pokvapkáme olivovým olejom (kel môžeme nakrájať na polovice alebo nechať v celku).
V miske zmiešame cca 3-4 lyžíc olivového oleja a medu. Po 15 minútach vyberiem kel, vložíme ho do misky a obalíme ho v zmesi oleja a medu.
Vrátime naspäť do rúry a zapečieme ešte 10 minút, alebo kým nie je kel zlatej farby.
Cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme karí alebo kurkumu a paradajkový pretlak.
Všetko spolu zamiešame, zalejeme 1 litrom vody a pridáme mrkvu a zemiaky nakrájané na menšie kocky.
Keď sú zemiaky a mrkva uvarené, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na jemnú kašu.
K nej pridáme biely jogurt prípadne mlieko, soľ a čili.
Polievku ešte chvíľku povaríme a nakoniec pridáme pažítku. Podávame so zapekaným sladkým kelom.