REKLAMA
Zdroj: FB: Boží recepty
Zemiakové gule s údeným mäsom
Tradičné slovenské jedlo, ktoré neodolá žiadny milovník domácej kuchyne. Guľky zo zemiakového cesta, plnené údeným mäsom, podávané s kyslou kapustou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 1 kg zemiaky
- 300 g hrubá múka
- 1 kus veľké vajce
- 1 čajová lyžička soľ
Plnka
- 500 g údené mäso
Kapusta
- 500 g kyslá kapusta
- 1 kus Cibuľa
- 50 g maslo
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Uvaríme zemiaky v šupe do mäkka, ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme cesto.
2. Krok
Údené mäso nakrájame na malé kocky.
3. Krok
Z cesta formujeme placky, na ktoré dáme kúsky mäsa, zabalíme a vytvarujeme guľky. Dáme variť do vriacej osolenej vody.
4. Krok
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme kapustu a podusíme. Dochutíme korením.
5. Krok
Guľky podávame s kyslou kapustou.