REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Zemiakové knedle
Rýchly a jednoduchý spôsob ako spracovať zemiaky. Tieto zemiakové knedle sa hodia napríklad k mäsovému jedlu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- 200 g hladká múka
- 1 kus vajce
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zemiaky najskôr olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2. Krok
Potom ich zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť aspoň 5 minút. Po uplynutí tejto doby zemiaky dôkladne vyžmýkame.
3. Krok
Ku zemiakom pridáme hladkú múku, vajce a pridáme soľ podľa chuti. Všetko potom dôkladne premiešame a vytvarujeme 4 knedle, ktoré vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme 25 minút.
4. Krok
Moje odporúčanie je, aby ste počas varenia knedle občas premiešali, aby sa neprilepili na dno. Ak sa vám budú rozpadať, je možné, že v nich bola príliš veľká vlhkosť, alebo málo múky. Takže neváhajte a pridajte viac múky, ak to bude potrebné.