REKLAMA
Zemiakové placky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
18
- 1 kg zemiakov
- 20 ml polotučného mlieka
- 2 ks vajcia
- 150 g hladkej múky
- 1 Lyžice sušenej majoránky
- 1⁄2 lyžičky čierneho korenia
- 1 lyžička soli
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g sadla
- 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
- 150 g kyslej smotany
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky olúpte a najemno nastrúhajte.
2. Krok
Vložte do misy a prebytočnú tekutinu zo zemiakov zlejte.
3. Krok
V mlieku rozšľahajte vajcia a pridajte k zemiakom.Prisypte múku, majoránku, čierne korenie, soľ a pridajte prelisovaný cesnak. Poriadne premiešajte.
4. Krok
Rozpálenú panvicu potrite sadlom a naberačkou tvarujte asi pol centimetra hrubé placky. Tie prudko opečte z obidvoch strán dozlata.
5. Krok
Hotové zemiakové placky posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s kyslou smotanou.