REKLAMA
Zdroj: matrosskaxxx from Canva
Zemiakové pyré pečené v trúbe
Chutné a sýte jedlo, ktoré je perfektné pre každú príležitosť. Varianta tradičného zemiakového pyré pečeného v rúre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Zemiaková kaša
- 11⁄2 kg Zemiak
- 60 g maslo
- 200 ml Tučná smotana
- 1 čajová lyžička Soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mleté biele korenie
Na vrch
- 100 g strúhaný syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
65 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C.
2. Krok
Ošúpaj zemiaky, potom ich nakrájaj na veľké kúsky a daj do veľkého hrnca. Zalej toľko vodou, koľko ju pokryje, potom var do mäkka.
3. Krok
Keď je zemiak uvarený, zlejte vodu a roztlačte ho. Pridajte maslo, smotanu, soľ a čierne korenie, potom dobre premiešajte, aby ste získali hladké pyré.
4. Krok
Nalejte pyré do pekáča a posypte vrch strúhaným syrom.
5. Krok
Pečte v rúre 15-20 minút, alebo kým sa syr na vrchu nezosmrká. Podávajte horúce.