REKLAMA
Zemiakový koláč s makovou plnkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 300 g zemiaky bioland_sk
- 1 vajce
- 40 g maslo
- 200 g celozrnná špaldová múka
- 1⁄2 balíčka kypriaci prášok
- štipka štipka soli
- 3 pl kokosový cukor bioland_sk
- 1 bal vanilkový cukor
- 50 g vlašské orechy
Zatiaľ si pripravíme plnku
- 100 ml mlieko
- 200 g mletý mak
- 2 pl sladenka bioland_sk (jačmenný slad) / iné napr. bežný med
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.
2. Krok
Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.