REKLAMA
Zemiaky na grile
Klasický letný pokrm, ktorý je ideálny na grilovačku. Zemiaky na grile sú chutný a zdravý doplnok k mäsu, alebo rybám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 8 ks zemiak
- 2 pl olivový olej
- 1 čajová lyžička morská soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Zemiaky umyte pod tečúcou vodou a nechajte ich na chvíľu vyschnúť. Potom ich nakrájajte na polovicu.
2. Krok
Rozohrejte gril. Zemiaky potrite olivovým olejom a posypte solou a korením.
3. Krok
Zemiaky položte na gril rezom nadol. Grilujte ich približne 20-25 minút, až kým nie sú dozlatova a mäkké.
4. Krok
Pred podávaním nechajte zemiaky trochu vychladnúť. Podávajte ich samotné alebo ako prílohu k mäsu alebo rybám. Dobrú chuť!