REKLAMA
Zemiaky zapekané s klobáskou
Podobné francúzskym zemiakom...ale sú nadýchanejšie a ľahšie. Ja som použila klobásku zo syrečkami,dodalo to jedlu inú chuť a menej kalórií.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 15 g masť bravčová
- 1 ks červená cibuľa
- 200 g klobása
- 700 g zemiak
- 5 vajec uvarených
- 4 vajcia surové
- 300 ml mlieko
- kmín
- červ paprika
- cesnak sušený
- čierne korenie mleté
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na masti speníme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú klobásku, chvíľku osmahneme Odstavíme z ohňa.
2. Krok
Zemiaky uvarené v šupke očistíme nakrájame na kocky a pridáme ku klobáske.,spolu s uvarenými vajíčkami.
3. Krok
V mlieku rozmiešame surové vajcia a zalejeme masu.
4. Krok
Dochutíme podľa seba a premiešame.Dame do rúry najskôr prikryté na cca 50 minút 215 st,,a potom odkryjeme a zapečieme cca 15 minút.
5. Krok
Podávame s uhorkou ,alebo zeleninovým šalátom.