REKLAMA
Žemlovka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Suroviny
- 350 g vianočky
- 3 pl bielka práškového cukru
-spodná a vrchná vrstva
- 3 žĺtka
- 1 balík vanilkového cukru
- 1 pl práškového cukru
- 100 cca ml mlieka
-ďalšia vrstva
- 500 g jemného hrudkovitého tvarohu
- 1 vajíčko
- 2 pl práškového cukru
- 1 balík vanilkového cukru
- kôra z jedného citróna
- 2 väčšie jablká
- 1 balík škoricového cukru
- 1 čl škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Vianočku si nakrájame
2. Krok
žĺtka s mliekom a cukrom zmiešame a nakrájanú vianočku namáčame
3. Krok
Ukladáme do formy (ktorú si potrieme maslom)
4. Krok
Na ďalšiu vrstvu si zmiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a kôrou
5. Krok
Potom si ošúpeme jablká, nastrúhame na hrubšom strúhadle a zmiešame s cukrom a škoricou
6. Krok
Nakoniec ukladáme namočenú vianočku
7. Krok
Pečieme v rozohriatej rúre na 180’ 25-30min
8. Krok
Bielka s práškovým cukrom vyšlaháme do snehu
9. Krok
Na upečenú žemľovku uložíme vyšlahaný sneh a dáme ešte piecť na 5min.