Zdroj: Pixabay : Armbrust Anna
Zlodejský hrniec s mletým mäsom rustikálne párty jedlo
Naša rodina varí tento výdatný recept na zbojnícky guláš už po celé generácie. Nie je nič lepšie, ako sa stretnúť s blízkymi a vychutnať si tento chutný, sýty guláš. Za tie roky som ho pripravil nespočetne veľakrát a vždy je to hit, najmä v chladných zimných mesiacoch. Dá sa pripraviť aj vonku na otvorenom ohni.
Ingrediencie
- 500 Gram mleté hovädzie mäso
- 3 stredná veľkosť zemiaky
- 2 mrkiev
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l hovädzí vývar
- 2 Tablespoon paradajkový pretlak
- 1 Čajová lyžička Paprikový prášok
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 Tablespoon rastlinný olej
Najnovšie letáky
Postup
Pri príprave receptu na zbojnícky hrniec najprv ošúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu a cesnak. Potom očistite mrkvu a zemiaky a nakrájajte ich na kúsky. Dbajte na to, aby boli všetky kúsky približne rovnako veľké, aby sa varili rovnomerne.
Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej. Potom pridajte mleté hovädzie mäso a opekajte ho, kým nezhnedne a nerozpadne sa. Odporúčam mleté mäso príliš nesmažiť, ale zachovať ho pekné a šťavnaté.
K mäsu na panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a 2-3 minúty ich opekajte do mäkka. Dávajte pozor, aby ste cesnak nepripálili, inak môže zhorknúť.
Teraz pridajte paradajkový pretlak, mletú papriku, soľ a korenie a dobre premiešajte. Potom do panvice pridajte zemiaky a mrkvu a všetko dobre premiešajte.
Nakoniec pridajte hovädzí vývar a priveďte ho do varu. Potom znížte teplotu a panvicu prikryte. Nechajte dusiť približne 1 hodinu, kým zelenina nezmäkne a chute sa dobre premiešajú.
A je to tu - výdatný, chutný zbojnícky guláš, ktorý je ideálny na rodinnú večeru alebo na príjemný víkend doma pri otvorenom ohni v záhrade. Vychutnajte si jedlo!