Žĺtkové rezy
Tentokrát obľúbený koláč môjho manžela, klasické žĺtkové rezy.
Ingrediencie
Korpus
- 150 g polohrubá múka
- 1 pack kypriaci prášok
- 300 g vlašské orechy
- 1 pack maslo
- 200 g práškový cukor
- 6 kus vaječné bielka
Poleva
- 6 kus žĺtko
- 250 g práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Vaječné bielka vyšľaháme do snehu v robote. Kým mixér šľahá, pripravíme si druhú misu, v ktorej vyšľaháme veľké balenie masla s cukrom do peny. Potom postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Následne primiešame nasekané vlašské orechy. Vyšľahaný sneh z bielkov primiešame na záver, ale už len zľahka premiešavame, aby sme zanechali v ceste vzduch.
Plech si vymastíme a vysypeme a cesto naň vylejeme. Stierkou uhladíme povrch a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút na 180 °C.
Príprava polevy je jednoduchá. Poriadne ručne vymiešame 6 žĺtkov s práškovým cukrom, kým nevznikne jednotná krémová poleva.
Ešte na horúci korpus vylejeme pripravenú polevu a necháme takto koláčik zatuhnúť.