REKLAMA
Zmrzlinová torta
Zmrzlinová torta je ideálna pre letné dni. Je poliata čokoládovým topingom a plnená piškótami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g krémovej zmrzliny
- 200 g piškót
- 500 g jahôd
- 100 g cukru
- 3 Lyžice citrónovej šťavy
- 50 g čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Pripravíme si tortovú formu s priemerom 22 cm a vyložíme ju papierom na pečenie.
2. Krok
Rozdrvíme piškóty na hrubšie kúsky a dáme ich do misky.
3. Krok
Rovnomerne rozotrieme krémovú zmrzlinu do formy a vložíme ju do mrazničky na 30 minút.
4. Krok
Medzičasom očistíme a nakrájame jahody na malé kúsky a dáme ich do hrnca.
5. Krok
Pridáme cukor a citrónovú šťavu a necháme 5 minút za stáleho miešania variť na miernom ohni.
6. Krok
Potom odstavíme z ohňa a necháme zmes vychladnúť.
7. Krok
Na vychladenú zmes položíme piškóty s jahodovou zmesou a opäť dáme do mrazničky na 1 hodinu.
8. Krok
Poslednou vrstvou je opäť zmrzlina, ktorú dozdobíme čokoládou.