Zdroj: Pixabay
Ako pripraviť anízový čaj
Varenie tohto anízového čaju je jedným z mojich najobľúbenejších spôsobov relaxácie. Ohromujúci badián s exotickou vôňou a sladkou chuťou sladkého drievka vytvára skutočne upokojujúci a lahodný nápoj. Tento čaj si pripravujem každý večer ako upokojujúci rituál na upokojenie a rada ho kombinujem s dobrou knihou alebo filmom. Hrejivé korenie a jemné lúhovanie premenia moju kuchyňu na útulné útočisko.
Ingrediencie
- 2 kusy Anízu hviezdičkového
- 2 poháre vody
- 11⁄2 lyžičky Med alebo cukor (voliteľné)
- 1 plátok Citrónu (voliteľné)
- 1 plátok Citrónu (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Vezmite malý hrniec a nalejte doň 2 šálky vody. Nezabudnite, že kvalita vody, ktorú používate, je dôležitá. Odporúčam použiť destilovanú alebo filtrovanú vodu, aby ste získali čistú a nefalšovanú chuť.
Do vody pridajte 2 hviezdičky anízu. Pravidlom je použiť 1 badyán na každú šálku vody.
Vodu priveďte do mierneho varu. Udržujte mierny ohrev a nechajte variť približne 10-15 minút. Dlhšie varenie pomáha získať viac chuti z badyánu. Nevarte ho však príliš dlho, inak by čaj mohol zhorknúť.
Keď nálev dosiahne krásnu zlatohnedú farbu, preceďte ho do svojich obľúbených šálok na čaj. Na tento čaj rada používam sklenené šálky, aby som ocenila jeho jedinečnú farbu.
Ak máte radšej sladký čaj, pridajte 1-2 čajové lyžičky medu alebo cukru a pridajte do čaju aj plátok citróna, pretože to dodá čaju osviežujúci nádych.