Zdroj: Pixabay
Ako pripraviť maslové vajcia na toastoch
Hľadáte jednoduchý, ale chutný recept na raňajky alebo neskorú večeru? Vyskúšajte naše rozšľahané vajíčka! Ide o natvrdo uvarené vajcia roztlačené s aromatickou maslovou zmesou a posypané pažítkou, ktoré sa výborne podávajú na toastoch. Ich príprava je neuveriteľne jednoduchá a budú hitom pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 8 ks vajcia
- 4 pl masla izbovej teploty
- Nasekanej čerstvej pažítky
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 plátky toastového chleba
- Ďalšia pažítka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Vajíčka vložte do veľkého hrnca a zalejte ich trochou studenej vody. Priveďte ich do varu na stredne silnom ohni. Po zovretí hrniec prikryte a stiahnite z ohňa. Vajíčka nechajte v horúcej vode 9 minút.
Po 9 minútach horúcu vodu z hrnca vypustite a naplňte ho studenou vodou. Vajíčka nechajte vo vode asi 10 minút vychladnúť.
Ošúpte a každé dajte do misky.
Vajíčka rozpučíme vidličkou na kúsky, ale nepremiešame ich. Stále chceme mať v zmesi pekné kúsky vajec.
V samostatnej miske zmiešajte zmäknuté maslo a nasekanú pažítku. Dochuťte soľou a korením.
Maslovú zmes pridajte k vajciam a jemne miešajte, kým sa všetko nespojí. V prípade potreby upravte korenie.
Na každý plátok toastového chleba dajte štedrú lyžicu vymiešaných vajec. Ozdobte ďalšou pažítkou alebo oblohou podľa vlastnej chuti.
Roztlačené vajcia podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.