Ako pripraviť základné holandské mini palacinky Poffertjes
Holandské mini palacinky, alebo tiež známe ako Poffertjes, sú chutné malé palacinky pripomínajúce obláčiky, ktoré sú obľúbené v Holandsku. Pripravujú sa na špeciálnej panvici poffertje a zvyčajne sa podávajú teplé s posypaným práškovým cukrom a s kúskom masla. Ideálne sú ako raňajková pochúťka alebo príjemné popoludňajšie občerstvenie.
Ingrediencie
- 1⁄2 pohár plnotučné mlieko
- 1⁄4 pohár teplá voda
- 1 čajová lyžička cukor
- 1⁄2 čajová lyžička Aktívne suché droždie
- 1 pohár múka
- 1 vajce
- 2 pl maslo rozpustené
- Práškový cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
V malej miske zmiešajte teplú vodu s cukrom a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Do vody nasypte droždie a nechajte ho 5 minút odstáť, aby sa aktivovalo.
V samostatnej väčšej miske zmiešajte múku a soľ.
Do mlieka rozšľahajte vajce a potom ho vlejte do múčnej zmesi. Do misy pridajte zmes droždia a rozpustené maslo a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Misku prikryte utierkou a odložte na teplé miesto na 30 minút.
Rozohrejte panvicu Poffertjes na strednom ohni a každý jamku potrite rozpusteným maslom.
Naplňte každú jamku predhriatej panvice Poffertje cestom až po vrch. Nechajte Poffertjes variť, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, približne 3 minúty.
Každú mini palacinku otočte pomocou špajle alebo vidličky a druhú stranu opečte dozlatista, približne 1 až 2 minúty.
Poffertjes vyberte z panvice a nechajte ich v teple, kým sa pripraví zvyšné cesto.
Holandské mini palacinky podávajte teplé, posypané práškovým cukrom.
Vychutnajte si domáce Poffertjes ako sladké raňajky alebo občerstvenie.