Zdroj: Pixabay
Ako si vyrobiť palacinky zo zmrznutého bobuľového ovocia
Doprajte si zdravé a zároveň chutné raňajky a pripravte si palacinky s bobuľovým ovocím. Tento recept na ľahké a nadýchané palacinky s čerstvými čučoriedkami a malinami je ideálny na neskorý obed alebo lenivé nedeľné ráno. Tieto palacinky s bobuľovým ovocím, podávané s trochou medu alebo javorového sirupu, budú pre vás príjemnými a výživnými raňajkami.
Ingrediencie
- 1 pohár múka
- 1 polievková lyžica cukor
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 3⁄4 pohár cmar
- 1⁄4 pohár mlieko
- 1 veľké vajce
- 2 pl maslo rozpustené
- 1 pohár čerstvé alebo mrazené čučoriedky
- 1 pohár čerstvé alebo mrazené maliny
- Med alebo javorový sirup na podávanie
- maslo rozpustené
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
V samostatnej miske vyšľahajte cmar, mlieko, vajce a rozpustené maslo, kým sa dobre nepremieša. Túto zmes postupne pridajte k suchým prísadám a miešajte, kým sa nespoja.
Jemne vmiešajte čučoriedky a maliny.
Rozohrejte veľkú panvicu s nepriľnavým povrchom na strednom ohni a potrite ju roztopeným maslom.
Pomocou 1/4 hrnčeka nalejte cesto na panvicu na každú palacinku. Varte, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom obráťte a upečte aj druhú stranu dozlatista.
Opakujte so zvyšným cestom a podľa potreby pridajte na panvicu viac masla.
Palacinky podávajte teplé, pokvapkané medom alebo javorovým sirupom.