Zdroj: Pixabay: medamedia
Ako uvariť dokonalé dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso je klasika pohodlného jedla, ktorá sa výborne hodí na rodinnú večeru, varenie alebo elegantnú párty.
Ingrediencie
- 4 lb bravčové pliecko
- 2 polievková lyžica olivový olej
- soľ a korenie
- 3 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 Veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 poháre Kuracieho vývaru
- 1 pohár Grilovacej omáčky
- 1⁄2 pohár jablčného octu
- 1⁄4 pohár Hnedého cukru
- 2 polievková lyžica worčestrovej omáčky
- 2 čajová lyžička údenej papriky
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové pliecko najprv okoreňte soľou a korením. Dôkladne ho okoreňte, aby ste dosiahli maximálnu chuť. Verte mi, na tomto kroku nechcete šetriť.
Vo veľkej holandskej rúre alebo hrnci rozohrejte olivový olej na stredne silnom ohni. Pridajte doň bravčové pliecko a opekajte ho zo všetkých strán, kým sa na ňom nevytvorí pekná hnedá kôrka. Trvá to asi 15 minút a výrazne to zvýrazní chuť.
Potom bravčové mäso vyberte a odložte bokom. Teraz pridajte do hrnca cesnak a cibuľu a restujte ich, kým nezmäknú a mierne nezozlátnu. Zvyčajne to trvá asi 5 minút.
Teraz je čas na prípravu dusiacej tekutiny. V hrnci zmiešajte kurací vývar, barbecue omáčku, jablčný ocot, hnedý cukor, worcesterskú omáčku a údenú papriku. Zmes priveďte do varu.
Do hrnca vráťte opečené bravčové mäso a dbajte na to, aby bolo čo najviac pokryté tekutinou. Nezabudnite, že rovnomerné varenie je kľúčom k mäkšiemu a šťavnatejšiemu bravčovému mäsu.
Hrniec prikryte a nechajte variť na miernom ohni približne 7-8 hodín. Keď je hotové, bravčové mäso by malo byť neuveriteľne mäkké a malo by sa dať ľahko roztrhnúť dvoma vidličkami.
Pred podávaním môžete v prípade potreby upraviť korenie a premiešať rozdrobené bravčové mäso s omáčkou, ktorá zostala v hrnci. Tým sa zabezpečí, že mäso bude mať všetky fantastické chute vašej dusiacej tekutiny.