Zdroj: zeleno from Getty Images Pro
Americký čučoriedkový koláč
Dnes sa s vami podelím o svoju obľúbenú verziu klasického amerického čučoriedkového koláča. Je to jednoduchý a priamočiary recept, ktorý som robila už nespočetnekrát. Na prvý pohľad sa môže zdať, že tento koláč je náročný na prípravu, ale v skutočnosti je veľmi jednoduchý, ak budete postupovať podľa týchto krokov.
Ingrediencie
- 500 g čučoriedky
- 200 g múka
- 100 g Kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 1 Lyžice Med
- štipka soli
- čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 ks vajce
- Krupicový cukor na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 °C a prípravou okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm.
V miske zmiešajte múku so soľou a cukrom. Po tomto kroku pridajte maslo a vypracujte krehké cesto.
Odoberte tretinu cesta a odložte ju bokom. Zvyšok cesta opatrne vtlačte do formy, aby ste pokryli dno a okraje. Je to potrebné, pretože čučoriedková náplň je dosť riedka a musíme zabezpečiť, aby sa nevyliala.
Umyte čučoriedky a nechajte ich odkvapkať. Potom ich zmiešajte s medom a vanilkovým extraktom. Čučoriedkovú náplň rovnomerne rozotrite na cesto v koláčovej forme.
Nakoniec zoberte zvyšnú tretinu cesta a vytvorte vrchnú vrstvu koláča.
Vrch posypte čučoriedkami a práškovým cukrom, aby mal krásnu zlatistú farbu.
Americký čučoriedkový koláč pečte vo vyhriatej rúre približne 50 minút, kým nie je na okrajoch krásne zlatohnedý a na povrchu chrumkavý.