Ananásový zákusok
Ingrediencie
Koláč
- 6 vaječné bielka
- 6 žĺtko
- 6 polievková lyžica Práškový cukor
- 6 polievková lyžica múka
- 6 polievková lyžica kukuričná múka
- 3 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 polievková lyžica vanilková esencia
Náplň
- 2 ks sterelizovaný ananás
- 1 l šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
Vyšľahajte bielka do tuha na 2 minúty, pridajte práškový cukor a pokračujte vo vyšľahávaní na 4 minúty, kým nezískate pevný sneh.
Zdroj: Youtube
Pridajte žĺtky a vanilku a šľahajte 2 minúty, kým nebude krémové.
Zdroj: Youtube
Preosejte múku, kukuričnú múku a prášok do pečiva a zložte s jemným, obkľúčeným pohybom, až kým nezostanú žiadne hrudky múky.
Zdroj: Youtube
Zmes nalejte do pekáča vystlaného papierom. Pečte pri 180° C pri strednej teplote počas 45 minút.
Zdroj: Youtube
Keď sa cesto ochladí, rozrežte ho nožom na 3 vrstvy.
Zdroj: Youtube
Na tanier alebo na podnos položte jednu vrstvu a poriadne ju zvlhčite ananásovou šťavou.
Zdroj: Youtube
Pridajte vrstvu smotany a kúsky ananásu. Proces opakujte, kým neskončia všetky vrstvy.
Zdroj: Youtube
Pokryte tortu šľahanou smotanou a ozdobte smotanovými vločkami a kúskami ananásu.
Zdroj: Youtube
Ananásový zákusok pred podávaním nechajte poriadne stuhnúť v chladničke.
Zdroj: Youtube