:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/nJTjy39afQ1TdI2g4er2/0b97716415f566fc9da6fe02295126.png)
Anglická zelenina
Anglická zelenina je opečená a dochutená zmes zeleniny, ktorá je tradičnou prílohou na anglických stoloch. Je ideálnou prílohou k mäsu.
Ingrediencie
- 750 g zemiakov
- 250 g mrkvy
- 1 Veľké Cibuľa
- 5 ks brokolica ružičky
- 1 ks zelenej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 3 Lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejeme rúru na 180°C.
Zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, cibuľu nakrájame na polmesiačiky a papriku na hrubšie kúsky. Brokolicu si rozdelíme len na ružičky.
Do misky zmiešame zemiaky, mrkvu, cibuľu, brokolicu a papriky. Pridáme strúčik posekaného cesnaku, dve lyžice olivového oleja, soľ a korenie a dôkladne premiešame.
Zeleninu rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Jemne podlejeme a zakryjeme. Pečieme asi 20 minút.
Po 20 minútach k zelenine pridáme ďalšiu lyžicu oleja a ešte raz premiešame. Odložíme kryt a pečieme ďalších 20 minút, kým zelenina nie je zlatistá a opečená. Podľa potreby podlejeme trochou vody.