REKLAMA

Arašidový cheesecake s čokoládovou želatínou

Ako ste si mohli všimnúť, v mojej domácnosti sa ujal viac hrudkový tvaroh ako jemný. Stalo sa mi totižto že jemný tvaroh sa mi pri rovnakom postupe rozlial.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Korpus

  • 170 g maslové sušienky Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do

Plnka

  • 500 g jemný tvaroh Pridané do
  • 250 g zomletých arašidov Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 300 g kyslej smotany Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • Čokoládová želatína Pridané do
  • 350 ml šľahačkovej smotany Pridané do
  • 1 čokoláda na varenie Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
  • 1 želatína v prášku Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Do formy dáme na spodok papier a rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes. Pečieme 8 minút na 170°C.

2. Krok

Urobíme si plnku. Tvaroh smotanu, cukor, vajíčka, múku a arašidy zmiešame. Plnku vymiešame, a nalejeme do formy. Pečieme 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Do vodného kúpeľa dáme v smotane roztopiť čokoládu s kakaom. Ak sa vám bude zdať málo sladké pridajte cukor podľa chuti. Po roztopení čokolády a spojení hmoty odstavíme z ohňa. Precedíme ak by zostali hrudky a necháme vychladnúť.

4. Krok

Z tejto čokolády urobíme želatínu podľa návodu. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.

5. Krok

Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Večera

4313 receptov

Raňajky

1351 receptov

Zaváranie

145 receptov

Mascarpone

330 receptov

Cestoviny

519 receptov