Arašidový cheesecake s čokoládovou želatínou
Ako ste si mohli všimnúť, v mojej domácnosti sa ujal viac hrudkový tvaroh ako jemný. Stalo sa mi totižto že jemný tvaroh sa mi pri rovnakom postupe rozlial.
Ingrediencie
Korpus
- 170 g maslové sušienky
- 80 g maslo
Plnka
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g zomletých arašidov
- 200 g práškový cukor
- 300 g kyslej smotany
- 2 vajce
- 2 pl hladkej múky
- Čokoládová želatína
- 350 ml šľahačkovej smotany
- 1 čokoláda na varenie
- 1 pl kakao
- 1 želatína v prášku
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Do formy dáme na spodok papier a rovnomerne natlačíme sušienkovú zmes. Pečieme 8 minút na 170°C.
Urobíme si plnku. Tvaroh smotanu, cukor, vajíčka, múku a arašidy zmiešame. Plnku vymiešame, a nalejeme do formy. Pečieme 45 minút na 150°C. Necháme vychladnúť.
Do vodného kúpeľa dáme v smotane roztopiť čokoládu s kakaom. Ak sa vám bude zdať málo sladké pridajte cukor podľa chuti. Po roztopení čokolády a spojení hmoty odstavíme z ohňa. Precedíme ak by zostali hrudky a necháme vychladnúť.
Z tejto čokolády urobíme želatínu podľa návodu. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť